top of page

Getuigenis bewoners

 

Waarom Seniorie Hortensia en dat te Schoonbeek-Beverst?

 

Wij, als bewoners, zijn geboren van voor de WOII, oudjes dus. Onze kinderen waren bezorgd als we straks hulp behoevend zouden worden en van overal hulp moesten krijgen.

Dus de goede raad: kijk nu uit naar een serviceflat, je weet maar nooit hoe vlug het kan gaan en dan moet je nemen wat je kan krijgen.

 

Bij toeval een uitstapje naar de open-deur-dag te Schoonbeek-Bilzen, serviceflats Seniorie Hortensia.

Heel veel nieuwsgierigen en het bleef bij heel mooi. Weken nadien via onze dochter, een afspraak gemaakt met Wies, de woonassistente.

Niet dat we zo heel kieskeurig zouden zijn maar bij het van nabij zien, moesten we het gevoel krijgen - hier kunnen we ‘ons thuis voelen’, onze eigen meubeltjes een plaats geven. Na het tweede bezoek waren we ‘verkocht’ en nog wel te Schoonbeek, wij die van de stad kwamen.

Schoonbeek, Seniorie Hortensia, de namen zelf zegt alles. Tien ruime flats, in een mooi gebouw, terrassen, een doktershuis, wat moet het meer zijn en ‘dat’ is het dan geworden.

 

Na 6 maanden kijken we terug, we worden soms wel even emotioneel van de gelukkige keuze die we samen genomen hebben. We hebben veel moeten achterlaten maar ook veel gekregen.

Je moet eens komen kijken hoe we hier in een kleine gemeenschap gediend worden. We leven en laten leven, vrienden onder en voor elkaar. Iedereen is vrij van doen en laten, er zijn heel weinig regeltjes, een medische verzorging onder leiding van Philip de hoofdverpleger en dan Wies onze coördinatrice met haar leuze ‘altijd bereid’ en dat voor iedereen. Zij zorgt dat alles op wieltjes loopt en organiseert de gezamelijke maaltijden, wandelingen en uitstappen op maat.

We zijn allemaal dankbaar dat we onze nieuwe thuis gevonden hebben in Seniorie Hortensia.
Wij leven hier anders maar we leven anders ‘gelukkig’!!

Wij genieten van de tijd die ons nog rest.

bottom of page