top of page

Veelgestelde vragen

 

Hoe groot zijn de assistentiewoningen?

Iedere flat heeft een bewoonbare oppervlakte van 75m² en beschikt daarnaast over een groot terras.

Tevens beschikt de seniorie over een gemeenschappelijke ruimte van 75m², twee grote terrassen en een aangelegde tuin.

U bent echter steeds welkom om de flats eens te komen bekijken. Kom gerust langs.

 

Hoe zijn de assistentiewoningen ingericht?

De flats van seniorie Hortensia zijn ingericht met een volledig uitgeruste luxe hoogglans U-vormige keuken voorzien van alle apparatuur (combi-oven/microgolf, afwasmachine, frigo en diepvriezer). Verder beschikt de flat over een moderne badkamer met inloopdouche. In de berging is er ook plaats voor een wasmachine en droogkast.

 

Kan ik als rolstoelgebruiker bij jullie terecht?

Het volledige gebouw is rolstoeltoegankelijk: brede deuren, drempelloos, inloopdouche, lift, mogelijkheid tot aanpassing van de keuken en badkamer).

 

Kook ik zelf of wordt er gekookt?

Elke bewoner heeft de keuze om zelf te koken of een maaltijd (soep, hoofdschotel en dessert) te bestellen tegen betaling. De geleverde maaltijden kunnen genuttigd worden in de gemeenschappelijke ruimte of in de eigen flat.

Op maandag en vrijdag is er de mogelijkheid om samen met de andere bewoners te eten in het dorpsrestaurant te Schoonbeek. Voor meer informatie verwijzen we u graag door naar www.dorpsrestaurant.be.

 

Wat als ik zorgen nodig heb?

Seniorie Hortensia kiest voor een samenwerking met Thuisverpleging Plus om een goede zorg te kunnen verlenen.

De flats zijn allemaal uitgerust met een noodoproepsysteem via drukknoppen in de leefruimte, slaapkamer en sanitair en eventueel een bijkomend polsbandje/ketting.

 

Kan ik mijn eigen meubels meebrengen?

Ja, want de flats zijn niet bemeubeld. U kan uw flat naar eigen smaak en stijl inrichten

 

Wat zijn de huurkosten voor een assistentiewoning?

De dagprijs omvat  de huisvesting, het onderhoud van de gemeenschappelijke ruimte en het noodoproepsysteem.
De dagprijs bedraagt 33 euro indien de flat bewoond wordt door één persoon en 35 euro indien de flat bewoond wordt door twee personen.

Indien u bijkomend een maaltijd (soep, hoofdschotel, dessert) wenst te bestellen wordt u dit aangeboden tegen zeven euro.

 

Worden er ook activiteiten georganiseerd?

Elke dinsdagnamiddag is er een uitstap met de bewoners. Hier kan u vrijblijvend steeds aan deelnemen. We geven u graag enkele voorbeelden: bezoek Bokrijk, Gallo-romeins Museum, Schapenboerderij, mooie op maat gemaakte wandelingen,... Voor ieder wat wils!

bottom of page