top of page
Seniorie Hortensia

Seniorie Hortensia

Terras tuin

Terras tuin

Terras tuin

Terras tuin

Seniorie Hortensia

Seniorie Hortensia

'Een thuis voor een zorgeloze dag,

 

welkom in Seniorie Hortensia'

Visie Seniorie Hortensia

 

Seniorie Hortensia is een kleinschalig complex van 10 erkende assistentiewoningen (vroeger serviceflats genoemd)in het centrum van Schoonbeek-Beverst, een deelgemeente van Bilzen. Dit project is een verwezenlijking van Wies Olaerts (woonzorg-assistente/sociaal assistente) en haar echtgenoot Philip Poosen (Thuisverpleging Plus).

Vanuit hun jarenlange ervaring in de zorg en in de thuisverpleging willen ze hun droom waar maken in een familiaal woonzorgproject in de onmiddellijke nabijheid van een dokterspraktijk ‘het Doktershuis’.

Hier zijn de bewoners ECHT thuis.

 

Veel mensen zijn eenzaam en hulpbehoevend waardoor het wonen in hun eigen woonomgeving niet meer haalbaar is.

Vaak is de volgende stap dan een rusthuis. Daarom kozen wij voor een vernieuwend concept: de senioren hebben hun eigen flat en krijgen zorg op maat. In hetzelfde gebouw is er een gemeenschappelijke ontspanningsruimte en een vormingsplek waar cursussen georganiseerd kunnen worden. Op de benedenverdieping is het doktershuis gevestigd.

 

'Onze seniorie is een dorp in het dorp'.

 

Er hangt een warme, huiselijk sfeer en alles wat senioren nodig hebben is vlakbij.

De nadruk ligt op veiligheid en welzijn. We kozen voor een 24u/24u centraal oproepsysteem met spreek- en luisterfunctie. De assistentiewoningen zijn flexibel aanpasbaar voor rolstoelgebruikers en personen met een fysieke beperking.

bottom of page